Procuratura Generală, despre tendinţele traficului de persoane din 2017

Procuratura Generală, despre tendinţele traficului de persoane din 2017

Procuratura Generală anunţă că, pe parcursul anului trecut, în republică au fost înregistrate 303 infracţiuni legate de traficul de fiinţe umane, faţă de 286 înregistrate în anul 2016, notează Noi.md.

Mai exact, anul trecut, au fost comise 122 de infracţiuni de trafic de fiinţe umane, trafic de copii – 41 infracţiuni, munca forţată – 22, proxenetism – 55, organizarea cerşetoriei – 2, trafic de organe – 6, publicitatea în scopul obţinerii ilegale de organe, ţesuturi şi celule umane sau privind donarea ilicită a acestora – 2, organizarea migraţiei ilegale – 33, scoaterea ilegală a copiilor din ţară – 20 de infracţiuni.

În aceeaşi perioadă au fost trimise în judecată pentru examinare în fond 143 de cauze penale, fiind pronunţate 104 sentinţe în privinţa a 157 de inculpaţi, printre care 25 de sentinţe privind traficul de fiinţe umane în privinţa a 31 de inculpaţi, 16 sentinţe privind traficul de copii în privinţa 28 de persoane, 38 de sentinţe privind proxenetismul în privinţa a 58 de inculpaţi, 4 sentinţe privind organizarea cerşetoriei în privinţa a 8 inculpaţi, 5 sentinţe privind scoaterea ilegală a copiilor din ţară în privinţa a 5 inculpaţi, 13 sentinţe privind organizarea migraţiei ilegale în privinţa a 23 de inculpaţi.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului cauzat prin aceste infracţiuni, procurorii au pus sechestru pe bunurile învinuiţilor estimate la circa 3,4 milioane de lei. Concomitent cu aplicarea pedepselor, a fost dispusă şi confiscarea bunurilor inculpaţilor, rezultate sau folosite la comiterea infracţiunilor din categoria traficului de persoane. În consecinţă, pe 8 cauze penale a fost dispusă confiscarea specială a peste 100 de mii de lei, două automobile, cîte ½ din două apartamente, precum şi o casă de locuit din capitală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load