COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura confirmă: Dosarul în care a fost (re)arestat Pruteanu, legat de cel a lui Plahotniuc și Țuțu din Rusia

Procuratura confirmă: Dosarul în care a fost (re)arestat Pruteanu, legat de cel a lui Plahotniuc și Țuțu din Rusia

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) confirmă faptul că dosarul pentru trafic de droguri, în care a fost arestat acum cinci zile Oleg Pruteanu, alias „Borman”, are legătură cu dosarul în care sunt cercetați foștii deputați din Partidul Democrat Vlad Plahotniuc și Constantin Țuțu, despre care a anunțat în luna iunie a acestui an Ministerul rus al Afacerilor Interne.

Deocamdată nu cunoaștem dacă cei doi ex-deputați sînt cercetați pe acest dosar și în Republica Moldova.

Oleg Pruteanu a fost reținut repetat duminică seara, 20 septembrie, la scurt timp după ce fusese eliberat din detenție preventivă într-un alt dosar. Despre reținerea acestuia, Procuratura Generală a anunțat astăzi, spunând totodată că dosarul pentru trafic de droguri în care zisul „Borman” era cercetat în Rusia a fost preluat de procurorii moldoveni din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).


La rîndul său, avocata lui Oleg Pruteanu, Ala Raevschi, spune că dosarul pornit pe 20 septembrie, ziua în care „Borman” a fost arestat din nou, și că acesta are la bază probe care au figurat în cauze penale anterioare.

În prezent, Oleg Pruteanu se află în arest preventiv pentru o perioadă de 25 de zile, în Penitenciarul nr. 13.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load