COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procesul de reglementare transnistreană, în vizorul OSCE

Procesul de reglementare transnistreană, în vizorul OSCE

Subiecte de actualitate şi de interes prioritar în materie de securitate, în particular vizînd problematica reglementării conflictului transnistrean şi consolidarea mandatului OSCE în Republica Moldova au fost principalele subiecte ale discuției de miercuri, 25 septembrie a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Nicu Popescu cu secretarul general al OSCE Thomas Greminger, în marja Adunării Generale a ONU.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la reglementarea conflictului transnistrean conform principiilor agreate la nivel internațional, inclusiv în cadrul OSCE.

Un subiect aparte al discuțiilor a fost distrugerea munițiilor din stocul de la Cobasna, un prim pas în acest sens fiind efectuarea unei inspecții internaționale la respectivul depozit.


Totodată, ministrul Nicu Popescu a reiterat atenția prioritară pe care Republica Moldova o acordă retragerii trupelor ruse şi muniţiilor din stînga Nistrului, notînd importanţa sprijinului OSCE în acest sens.

Thomas Greminger a reiterat angajamentul puternic al OSCE în țara noastră de a realiza progrese în procesul de soluționare a conflictului transnistrean pe cale pașnică.

De asemenea, au fost trecute în revistă și alte activități de pe agenda cooperării Republicii Moldova cu această organizație, ce țin de organizarea alegerilor libere, combaterea traficului de ființe umane, libertatea de exprimare etc.

  Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


  Știrile partenerilor noștri
  loading...
  Mai multe

  Sondaj Toate

  load