COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problemele coronavirusului: Acesta nu este un cerc vicios, ci o teamă vicioasă (VIDEO)

Problemele coronavirusului: Acesta nu este un cerc vicios, ci o teamă vicioasă (VIDEO)

Medicii ucraineni nu au aparate respiratorii cu un nivel special de protecție de care au nevoie pentru a conecta pacienții cu infecție de coronavirus la aparatul de ventilație artificială a plămînilor.

Acest lucru se datorează faptului că Ucraina și-a vîndut măștile și costumele de protecție medico-biologică Chinei, unde a avut loc focarul de infecție de coronavirus.

Despre aceasta a anunțat cunoscutul medic pediatru ucrainean și prezentator TV Evghenii Komarovski, în cadrul unui interviu pentru jurnalistul, fondatorul publicației "Gordon", Dmitri Gordon.


El a propus examinarea situației cînd coronavirusul a intrat în spital.

"Toată lumea a auzit de ce mor oamenii. Oamenii mor din cauza inflamației plămînilor. În acest caz, pacientul trebuie conectat la aparatul de ventilare artificială a plămînilor. Pentru a face acest lucru, pacientul trebuie întubat. Aceasta înseamnă că un tub special trebuie introdus în gît, ca mai apoi să fie conectați la aparatul. Iar acum privește: ce se va întîmpla pe fața doctorului care va face intubarea? Ce se va întîmpla pe fața medicului care va face bronhoscopia? Cînd în fața lui, în ochi va zbura saliva, sputa pacientului cu pneumonie coronavirală, ce va avea pe față în acest moment? Masca? Masca nu protejează. Respirator cu un nivel special de protecție, care se numește FFP3, de el au nevoie medicii. Acum arătați-mi, careva dintre primari, doctorii voștri au asemenea protecție?", a spus Evghenii Komarovski.

Dar, cel mai rău lucru, spune el, nu constă în faptul că așa ceva nu există, ci în faptul că autoritățile spun că sînt pregătiți și că medicii tac.

"Tac. Pentru că, de îndată ce vreun medic din spital va deschide gura... De îndată ce medicul-șef va deschide gura.... De îndată ce vreun ministru va deschide gura – va fi dat afară. Pentru că ministrul ce face? Spune: "Întocmai" - și indeplinește! Și iată acesta este un lanț, cînd fiecare persoană, în fiecare loc este transformată într-o ființă tăcută, speriată...", a spus vestitul medic pediatru ucrainean și prezentator TV.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load