COVID-19 în MOLDOVA

Problemele agricultorilor, discutate de către conducerea de vîrf a țării

Problemele agricultorilor, discutate de către conducerea de vîrf a țării

Premierul Ion Chicu a participat la ședința săptămînală a conducerii țării. Președintele țării, Igor Dodon, speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul Republicii Moldova au discutat despre ultimele evoluții în contextul pandemiei, despre proiectele destinate agricultorilor și evenimentele dedicate marcării sărbătorilor naționale de la sfîrșitul lunii august.

Ion Chicu a amintit și despre pachetul de modificări legislative ce țin de agricultură: rambursarea TVA acumulat de agricultori în scopul achitării plăților fiscale aferente salariilor și impozitului funciar, subvenționarea dobînzilor la creditele vechi și noi angajate de agricultori, precum și simplificarea mecanismului care permite agricultorilor să beneficieze de TVA fără să achite bani nemijlocit.

„Guvernul a elaborat proiectul și moratoriul pentru controalele fiscale pentru agricultori, dar și posibilitatea de eliberare de către Camera de Comerț și Industrie a certificatului de forță majoră. Proiectul urmează a fi remis Fondului Monetar Internațional pentru coordonare”, a menționat premierul.


De asemenea, șeful Executivului a specificat că AIPA a procesat deja primele dosare de alocare a compensațiilor parțiale pentru agricultori.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load