TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Problema mirosului urît din capitală, în atenția deputaților

Problema mirosului urît din capitală, în atenția deputaților

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională din Parlament au decis organizarea dezbaterilor publice în legătură cu miroul urît din capitală, care persistă deja de două luni.

În cadrul dezbaterilor planificate pentru săptămîna viitoare ar urma să fie invitați reprezentanții mai multor instituții publice, dar și unii agenți economici.

„Reieșind din faptul că de două luni de zile municipiul Chișinău se sufocă în mirosuri a căror sursă nu a fost încă identificată, propun ca săptămîna viitoare să avem dezbateri. Eu singură locuiesc la Botanica …”, a declarat președinta Comisiei, Violeta Ivanov.


La dezbaterile publice ar urma să participe primarul interimar, reprezentanții ministerului Sănătății și ministerului Mediului, S.A. „Apă-Canal Chișinău”, directorul Stației de Epurare, doi agenți economici, precum și reprezentanți ai Procuraturii și ai ministerului Afacerilor Interne.

Mirosul neplăcut care persistă în municipiul Chișinău și poluarea rîului Bîc au devenit subiect de investigații pentru Poliție, Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

PG a inițiat a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea controalelor inopinate la instituțiile publice responsabile și la întreprinderile private pentru a verifica în ce măsură aceștia respectă legislația în domeniul protecției mediului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load