COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problema gardurilor de pe Răut: Pescarii, atenționați că se pun amenzi usturătoare

Problema gardurilor de pe Răut: Pescarii, atenționați că se pun amenzi usturătoare

Administrația publică locală este la curent cu problema gardurilor instalate ilegal pe rîul Răut de către pescari, cu toate acestea anumite acțiuni încă nu au fost întreprinse.

Contactată de Noi.md primărița comunei Trebujeni, Cristina Gandrabun, ne-a declarat că cea mai mare problemă a rîului Răut este totuși aruncarea deșeurilor, și nu gardurile pescarilor.

Mai mult decît atît, primarul spune că fiecare pescar își curăța gardul odată la cîteva săptămîni și contribuie astfel la curățarea rîului. Potrivit ei, în prezent au rămas doar 10 la sută din gardurile care au erau instalate odată.


„Nu-i susțin, dar nici nu-i critic pe pescari. Sînt obiceiuri moștenite din moși, strămoși. Știu că fiecare pescar își curăță gardul. Cu 3 saptămîni în urmă a fost sesizată Inspecția Ecologică, au venit, au constatat cîte garduri sînt. Am transmis în sat informația să se pun amenzi usturătoare. Dar eu consider că nu asta este cea mai mare problemă, ci problema deșeurilor”, a relatat Cristina Gandrabun.

Primărița comunei mai spune că încearcă în prezent să găsească soluții la problema gunoiștelor neautorizate de pe malul rîului Răut. Problema gestionării deșeurilor este una stringentă, spune ea, și din considerentul că zona este vizitată de un număr mare de turiști.

„Cu ce mă lupt eu este să nu arunce lumea gunoiul în rîu. Serviciile întreprinderii din Trebujeni care gestionează apeductul au îngrădit un lot de pămînt la ieșirea din sat și ne străduim să evacuăm gunoiul anume acolo”, a adăugat Cristina Gandrabun.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load