Proba ,,de netrecut” pentru doritorii din Moldova de a obține permis de conducere

Proba ,,de netrecut” pentru doritorii din Moldova de a obține permis de conducere

Vor să susțină examenul pentru a obține permis de conducere, dar nu reușesc nici măcar să se programeze pe site-ul Agenției Servicii Publice (ASP). 


Doritorii de a obține permis de conducere sînt obligaţi să aştepte luni întregi pentru a se putea programa la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere de categoria B. Unii sînt nevoiți să-și petreacă nopțile și să-și înceapă zilele dimineața devreme butonînd pe site-ul ASP, sperînd să se poată programa online.


Programarea online pe site-ul ASP este singura posibilitate de a te înscrie la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Conform informațiilor disponibile însă pe site, programarea nu este posibilă pînă la sfîrşitul anului 2019. Pe de altă parte, legea prevede că persoana care nu susţine proba practică în decursul unui an din momentul susţinerii probei teoretice, este obligată să susţină proba teoretică a examenului în mod repetat.


După ce pe rețelele de socializare mai multe persoane s-au plîns că nu reușesc să se programeze online la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, Ziarul de Gardă a decis să facă un experiment pentru a verifica cît de accesibilă este platforma online pentru programare. Prin simpla accesare a site-ului  programari.registru.md/ constatăm că pînă la sfîrșitul anului 2019 nu există nici o dată disponibilă pentru programarea simplă. Nici pentru programarea urgentă nu sînt disponibile zile de examene, în condițiile în care pentru acest serviciu, doritorii trebuie să achite o taxă de 300 lei.


Programarea online este unica modalitate de programare pentru susținerea examenului practic de obținere a permisului de conducere.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load