COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prinși cu acte false la vamă

Prinși cu acte false la vamă

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați au dejucat planurile a doi conaționali, depistînd două permise de conducere cu indici de falsificare. Incidentele au fost consemnate la data de 26 iulie curent, pe sensul de ieșire din țară.

În seara zilei de ieri, la linia de control s-a apropiat un microbuz ce efectua ruta Chișinău-Berlin. Printre pasageri se afla un locuitor al satului Bujor, raionul Hîncești, în vîrstă de 26 de ani asupra căruia s-a depistat un permis de conducere moldovenesc cu semne vizibile de falsificare. Fapt confirmat în urma examinării cu tehnica din dotare. Audiat, tînărul a declarat că l-a obținut în 2018 contra sumei de 400 euro.

În cel de-al doilea caz este cercetat un pasager care s-a urcat într-o mașină de ocazie. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat printre lucrurile personale un permis de conducere romînesc neveridic. Acesta era eliberat pe numele unui prieten care în prezent se afla în Germania. Interogat, călătorul a comunicat că actul cu pricina la primit de la un necunoscut și urma să il transmită posesorului, iar despre cele depistate nu cunoaște nimic.


Ca urmare, ambele permise de conducere au fost remise în adresa laboratorului tehnico-juridic al Poliției de Frontieră. Au fost întocmite procese verbale de audiere și constatare a infracțiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load