Primul muzeu al pompierilor, deschis în capitală

Primul muzeu al pompierilor, deschis în capitală

Pompierii şi-au scos cele mai deosebite autospeciale, unele vechi de zeci de ani, la o expoziţie organizată în Capitală. Cele zece maşini au fost admirate de sute de curioşi. Evenimentul a fost organizat în ajunul Zilei Internaţionale a Muzeelor. 


Cele 10 autospeciale și scări de intervenție vechi de aproape 60 de ani au putut fi admirate pe teritoriul Detaşamentului de Salvatori şi Pompieri din sectorul Botanica. Atracţia expoziţiei a fost o decapotabilă din anul 1961, donată de Ambasada Statelor Unite ale Americii. 


"E un model Mark Pierce, scară mecanică de 30 de metri pentru a efectua salvări de la înălţime. Servantul acestui automobil este pentru trei persoane, conducătorul auto, un şef de echipă şi un salvator. Asta este unica în natura ei din toate cele pe care le avem", a spus Alexei Lavrinenco, şef Direcţia intervenţie IGSU.


Pompierii spun că autospecialele vech sînt încă în stare bună, iar iarna fac faţă uşor condiţiilor meteo.


"Cu aşa gen de autospeciale lucrăm şi la momentul de faţă, cu ele intervenim îndeosebi iarna, astea noi sînt mai confortabile, dar pe timp de iarnă sînt mai problematice pe drumuri, sînt mai mari, mai grele", a zis Viorel Jalbă, pompier.


Uimiţi de cele văzute, copiii veniţi la expoziţie nu au ezitat să îmbrace echipamentele pompierilor.


În prezent, în dotarea IGSU, sînt aproximativ 200 de unităţi de tehnică specială.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load