COVID-19 în MOLDOVA

Primii doi candidați la șefia Procuraturii: Declarații după proba interviului

Primii doi candidați la șefia Procuraturii: Declarații după proba interviului

Primul ce a fost intervievat de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) este Oleg Crîșmaru. Acesta susține că aproximativ o oră a răspuns la circa 30 de întrebări ale membrilor CSP, iar timp de 25 de minute și-a prezentat conceptul pentru dezvoltarea Procuraturii Generale.

Totodată, pretendentul pentru fotoliul de procuror general spune că „optează ca cel mai bun candidat să cîștige”, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Voi urmări cu atenție prestația celorlalți candidați. Sper ca membrii CSP să publice punctajele. Vom face o analiză, vom studia și dacă va fi obiectiv, și cel mai bun va cîștiga, voi susține și încuraja să-și îndeplinească misiunea”, a declarat ofițerul superior de urmărire penală pe cazuri excepționale, locotenent-colonel în cadrul Centrului Național Anticorupție, Oleg Crîșmaru.


Al doilea ce a fost supus interviului a fost Vladislav Gribincea, care, la fel, a apărut în fața membrilor CSP mai mult de o oră. Acesta susține că fiecare dintre cei patru are șanse de a deveni procuror general.

„Eu sînt unul dintre candidați, nu sînt nici mai bun și nici mai rău ca ceilalți. Mi-am depus dosarul pentru această funcție, deoarece am lucrat la reforma procuraturii, pot să spun că mă afectează atunci cînd anumite lucruri din lege nu se realizează în practică. Cred că pot să inspir procurorii buni, să fie un model pentru societate”, a declarat Vladislav Gribincea.

Întrebat dacă concursul de preselecție de la Ministerul Justiției a fost viciat, Gribincea a răspuns afirmativ, însă a menționat că procedura nu prevede anularea concursului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load