TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primele imagini de la perchezițiile de 8 ore făcute acasă la Sternioală (VIDEO)

Primele imagini de la perchezițiile de 8 ore făcute acasă la Sternioală (VIDEO)

Patru procurori și ofițeri de urmărire penală au avut nevoie de aproape opt ore pentru efectuarea percheziției la domiciliul judecătorului Oleg Sternioală, suspectat într-un dosar pentru spălare de bani.


Oamenii legii și-au încheiat misiunea aproape de ora opt seara, plecînd din casa magistratului de pe strada Sergiu Rădăuțan din Chișinău cu un pachet sigilat în care se presupune că erau mai multe documente, scrie Anticorupție.


Procurorii au bătut la poarta magistratului aproximativ la ora 12.00. Poarta a fost deschisă de către o femeie, care s-a dovedit a fi bona copilului familiei Sternioală. Aceasta nu le-a permis să intre în ogradă și a telefonat-o pe stăpîna casei. În timp ce se efectua percheziția, în gospădăria lui Sternioală au fost observați încă doi angajați, menajera și grădinarul. Spre deosebire de bonă, ultimii doi nu par a fi deranjați de prezența procurorilor.


Oamenii legii au fost întîmpinați de către soția magistratului, Elena Tudoran-Sternioală. Femeia a vorbit cu cineva la telefon, apoi le-a permis procurorilor să-și facă lucrul. La percheziții a fost prezent și avocatul Alexandru Tabarcea, fratele profesorului și avocatului Iurie Tabarcea, nașul de cununie al cuplului Sternioală. Acesta a prezentat un mandat semnat de Oleg Sternioală.


Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, „caracterizată prin tăinuirea și deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietăţii reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care ştie sau trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite”.


Temei pentru începerea urmării penale au servit investigațiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului. Verificările oamenilor legii arată că magistratul a acumulat, împreună cu membrii familiei sale, venituri de circa șapte milioane de lei (pe parcursul unei perioade de referință). În aceeași perioadă, Oleg Sternioală împreună cu membrii familiei sale a cumpărat bunuri de lux în valoare de circa 13,8 milioane de lei.


Bănuiala rezonabilă a organului de urmărire penală este că diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului constituie bunuri ilicite, care au fost tăinuite, iar natura și originea acestora este deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terțe persoane, fapt care urmează a fi demonstrat în cadrul urmării penale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load