Primele declarații ale noului procuror general interimar și sfatul lui Dodon

Primele declarații ale noului procuror general interimar și sfatul lui Dodon

Președintele țării, Igor Dodon, l-a prezentat astăzi, 31 iulie, pe noul procurorul general interimar, Dumitru Robu, funcționarilor din cadrul instituției.


În acest sens, Robu a menționat că mizează foarte mult pe ajutorul colegilor de la Procuratura Generală.


„Am acceptat susținerea și am dat acordul pentru a face față perioadei dificile la care societatea așteaptă răspunsuri. Am acum un singur mesaj: o să-mi depun tot aportul pentru a redobîndi încrederea cetățenilor în Procuratura Generală. sînt convins că cu ajutorul tuturor colegilor,, în timp mai scurt vom demonstra că Procuratura își are locul într-un stat de drept”, a declarat procurorul general interimar, Dumitru Robu.


„Această candidatură a fost înaintată de Parlament, conform legii. Ieri am avut o discuție cu domnul Robu, iar azi am semnat decretul. Sperăm că în luna septembrie vom avea un procuror general numit prin concurs”, a menționat președintele Igor Dodon.


Fiind întrebat despre zvonurile precum că Dumitru Robu ar fi omul PD-ului, Igor Dodon a spus că „contează profesionalismul”.


„Pentru noi contează profesionalismul. Noi nu putem să-i punem pe toți în aceeași oală. Dacă unele persoane, care au fost membre ai PD, fiind impuse, nu înseamnă că trebuie să le alungăm. Funcționarii care au muncit integru, profesional, vor munci în continuare”, a mai adăugat Dodon.


După ce l-a prezentat funcționarilor din cadrul Procuraturii Generale, președintele l-a sfătuit pe Robu „să fie atent”.


„Să nu-i credeți pe toți care vă aplaudă. De obicei, cînd deveniși „nacialnik”, cum spun moldovenii, o să vină toți să încerce să vă laude, atent cu aceste lucruri. Eu prin aceasta am trecut”, a comentat Dodon.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load