COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primele cazuri de Covid-19, la Măgdăcești: toți lucrători medicali

Primele cazuri de Covid-19, la Măgdăcești: toți lucrători medicali

În satul Măgdăcești din Criuleni, au fost înregistrate primele cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Toate cele patru persoane testate pozitiv sînt lucrători medicali și s-au infectat la locul de muncă, la Chișinău, a declarat pentru Unimedia, primărița localității, Liuba Cojocaru.

Din spusele primăriței, este vorba despre „un doctor de la Salvare și trei surori medicale”, care activează la spitalele din capitală, fără să specifice care anume. „Toți s-au autoizolat și se tratează la domiciliu, pentru că toți au forme ușoare ale bolii”, ne-a spus Liuba Cojocaru.


Totodată, am aflat că în Măgdăcești 40 de persoane se află în carantină, iar altele 84, sub supravegherea medicului.

„Sătenii sînt foarte bravi, foarte conștienți. Cei care sînt la evidență sînt telefonați regulat de medicul de familie, de asistentul social și de poliție”, a declarat Liuba Cojocaru, care a menționat că oamenii sînt vizitați spontan și pînă acum, au fost găsiți acasă.

Primăria Măgdăcești continuă să ia măsuri pentru prevenirea răspîndirii coronavirusului. Toate străzile principale din localitate, trotuarele, spațiile publice stațiile de așteptare și curțile instituțiilor publice sînt dezinfectate regulat de un echipaj de profilaxie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load