COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primarul unui sat a lăsat țăranii fără recoltă

Primarul unui sat a lăsat țăranii fără recoltă

Mai multe persoane din satul Drepcăuți, raionul Briceni au rămas în acest an fără recolta de floarea-soarelui.

Asta după ce primarul din localitate, Ghenadie Ioxa, ar fi strîns ilegal cultura agricolă, aducînd un prejudiciu de aproape 300 de mii de lei. Oamenii nemulțumiți spun că vor depune o plîngere la poliție, pentru a-l trage la răspundere pe alesul local. Incidentul s-a produs la 9 septembrie, iar în următoarea zi, întîmplător sau nu, pajiștea de la marginea acestui lot a luat foc, mistuind astfel și cîteva rînduri de floarea -soarelui.

Deținătorii de cote de pe acest lot de pămînt, pe care le dau în arendă companiei SRL „Drebozaci”, se plîng de acțiunile primarului, care i-a lipsit de o parte din roadă.


Reprezentantul „Farm Agro Prim”, companie care are un contract de colaborare cu SRL „Drebozaci” și care gestionează terenurile agricole date, afirmă că primarul Ghenadie Ioxa a recoltat în mod mod abuziv 20 de ha de cultură de floarea-soarelui, cauzînd un prejudiciu de peste 300 de mii de lei.

Totodată, reprezentantul „Farm Agro Prim” a precizat că a depus o plîngere la poliție în vederea investigării tuturor circumstanțelor.

Primarul de Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, recunoaște că combinele sale au intrat în lanurile de floarea soarelui și au recoltat roadă de pe cîmpurile SRL „Drebozaci”. Acesta afirmă că roada a fost strînsă de pe pămînturile a 300 de deținători de terenuri, care au reziliat contractele de arendă cu SRL „Drebozaci”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load