COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primarul unui raion din nordul țării riscă să rămînă fără funcție

Primarul unui raion din nordul țării riscă să rămînă fără funcție

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul satului Egoreni, Victor Mutruc, din raionul Soroca a încălcat repetat regimul juridic al conflictelor de interese reglementat de Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, Legea integrității și Legea privind declararea averii și a intereselor personale, scrie Tv8.

Potrivit ANI, primarul nu a declarat și nu a soluționat în nici un mod conflictele de interese, emițând acte administrative în privința persoanei apropiate – soția, care activa în funcția de director al grădiniței de copii.

Din momentul în care actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese va rămâne definitiv, ANI va sesiza autoritatea responsabilă în vederea încetării mandatului de primar.


Acesta va fi decăzut , pe un termen de 3 ani de la revocarea mandatului, din dreptul de a mai exercita funcția de primar, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, fiind înregistrat și în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load