TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primărița de la Colonița și-a angajat fiica minoră

Primărița de la Colonița și-a angajat fiica minoră

Primărița satului Colonița, Angela Zaporojan, este cercetată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru că ar fi admis conflicte de interese, angajînd-o în funcția de bibliotecară pe fiica sa minoră.

Sesizarea a fost depusă, la 31 iulie, de consiliera liberală, Vera Caraman, transmite anticoruptie.md.


Aleasa locală a anexat drept argument copia unei dispoziții semnate de primărița Zaporojan, la 3 ianuarie 2019, prin care o angajează pe fiica Iulia, în vîrstă de 15 ani, în funcția de bibliotecară pentru jumătate de salariu.

Întrebată de portalul Anticoruptie.md, Angela Zaporojan a declarat că fiica ei nu mai lucrează de două luni în funcția respectivă și că nu au existat conflicte de interese, deoarece era subalterna directorului Centrului de Creație și Agrement.

”Biblioteca nu a funcționat timp de vreo 20 de ani, iar fiica mea a fost printre inițiatorii redeschiderii instituției. A făcut donații de carte, a colectat cărți și a elaborat registrul bibliotecii, înregistrînd fiecare carte.

Nu a fost inițiativa mea de a o numi bibliotecară, dar a directorului Centrului de Creație și Agrement. A avut un salariu puțin peste o mie de lei.

Codul Muncii permite angajarea minorilor cu acordul părinților. Nu am încălcat nimic. După logica lor reiese că rudele unui primar nu au dreptul să lucreze în sat, trebuie să-și părăsească casele și să-și caute de lucru în alte localități”, ne-a declarat primărița din Colonița.

Angela Zaporojan spne că este hărțuită de mai mulți ani de consilierii liberali, care, potrivit ei, ar fi rude ale lui Mihai Ghimpu, după ce a demis-o pe Zinaida Ghimpu din funcția de inginer cadastral și nu ar fi permis feciorilor săi să acapareze mai multe terenuri.

Angela Zaporojan a fost suspendată din funcția de primar, în aprilie 2018, după ce, la sfîrșitul lunii martie, a fost condamnată de Curtea de Apel Chișinău pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

În septembrie 2018, Angela Zaporojan a fost repusă în funcție, fiind achitată de Curtea Supremă de Justiție.

Edilul este la al doilea mandat de primar.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load