TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primarii, sfătuiţi cum să cheltuie banii din haznaua localității

Primarii, sfătuiţi cum să cheltuie banii din haznaua localității

Mai mulți primari din raionul Anenii-Noi au fost instruiți cu privire la felul în care trebuie să gestioneze fondurile care ajung în haznaua localităților pe care le conduc.


Secretarul general al Ministerului Finanțelor, Pașinschi, a declarat că finanțele publice sînt puse la dispoziția administratorilor de buget pentru a presta servicii calitative comunității locale, precum și pentru a organiza funcțiile administrației publice locale, transmite NOI.md cu referire la agora.md.


„Finanțele publice cer o atitudine responsabilă, corectitudine și legalitate maximă, transparență, prudență pentru a asigura sustenabilitatea și performanța bugetară. Pentru a răspunde tuturor acestor exigențe, este important să fiți instruiți ca să cunoașteți care sînt cerințele și procedurile în acest sens”, a spus oficialul.


Totodată, Pașinschi a subliniat că astfel de seminare vor fi organizate și în anul 2020, pe subiecte distincte aferente procesului bugetar, precum planificarea bugetară, executarea bugetului, achiziții, modificarea bugetului și raportarea financiară.


Scopul principal al acestui modul este de a consolida cunoștințele și a dezvolta capacitățile primarilor noi aleși în organizarea managementului finanțelor publice locale, în particular a procesului bugetar la nivel local.


Seminarele sînt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de Ministerul Finanțelor. Programul seminarelor cuprinde aspecte teoretice și practice privind sistemul și procesul bugetar, structura bugetelor unităților administrativ – teritoriale, calendarul bugetar ale autorităților publice locale, planificarea, aprobarea și executarea bugetelor UAT, controlul financiar public intern, auditul extern și inspectarea financiară.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load