TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primăria unui oraș din Japonia va dona Moldovei 100 de puieți sakura

Primăria unui oraș din Japonia va dona Moldovei 100 de puieți sakura

Primăria orașul Tomi din prefectura Nagano a Japoniei, unul din orașele gazdă a echipei olimpice naționale pentru Jocurile Olimpice și Paraolimpice din vara anului 2020, va oferi o donație de 100 de pomi sakura Moldovei în primăvara anului viitor pentru a marca numărătoarea inversă de 100 de zile pînă la începerea Olimpiadei, transmite Noi.md.

Despre acest lucru a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a întreprins o vizită în orașul Tomi și în cadrul întrevederii cu primarul său, Toshio Hanaoka, a discutat despre perspectivele de colaborare.


Șeful statului moldovenesc a salutat intenția Primăriei de a oferi o donație de 100 de pomi sakura țării noastre în primăvara anului viitor pentru a marca numărătoarea inversă de 100 de zile pînă la începerea Olimpiadei, acest gest simbolizînd un pod de legătură culturală între popoarele noastre.

Cu ocazia vizitei, el a oferit un lot de vinuri de calitate superioară, cu autograful Președintelui “Pentru prietenia poporului Republicii Moldova și orașului Tomi”, care urmează a fi licitate.

Fondurile colectate, vor fi direcționate pentru depășirea consecințelor taifunului Hagibis, care a afectat recent Japonia, provocînd daune materiale inclusiv orașului Tomi.

Orașul Tomi din prefectura Nagano a fost înregistrat la 7 august 2017 în calitate de oraș-gazdă pentru echipa Republicii Moldova la Jocurile Olimpice din vara anului 2020. La 6 octombrie 2017, Primarul de Tomi a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Primarul municipiului Cahul, în cadrul unei vizite în țara noastră.

Următoarea vizită în Moldova a delegației japoneze este preconizată pentru prima jumătate a anului viitor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load