COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima ședință de judecată în dosarul Țuțu, amînată

Prima ședință de judecată în dosarul Țuțu, amînată

Prima ședință de judecată în dosarul lui Constantin Țuțu, în care fostul deputat democrat este învinuit de trafic de influență și care urma să aibă loc joi, 23 iulie, la Judecătoria Chișinău a fost amînată.

Apărătorii fostului parlamentar democrat susțin că ședință a fost amînată după ce avocații au cerut recuzarea judecătorului de caz, Ion Morozan.

Solicitat de căre ZdG, Viorel Berliba, unul dintre avocații lui Țuțu, a comunicat că cererea de recuzare a magistratului a fost depusă după ce însuși judecătorul Ion Morozan le-a comunicat participanților la ședință ca fiul său activează în cadrul Procuraturii Anticorupție, motiv pentru care anterior a fost recuzat de mai multe ori.


Vineri, 24 iulie, începînd cu ora 12:00, la Judecătoria Chișinău, urmează să fie examinată cererea de recuzare a judecătorului, depusă de avocații cu Țuțu.

Pe 11 mai, Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Este vorba despre ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Potrivit probatoriului, ex-deputatul PDM ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională la 27 septembrie de către Inspectoratul General al Poliției (IGP), iar în decembrie 2019, Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe fostul deputat democrat, Constantin Țuțu.

În perioada 2014 – 2018 Constantin Țuțu a fost deputat în facțiunea Partidului Democrat, partid condus atunci de Vladimir Plahotniuc. După schimbarea guvernării, în iunie 2019, deputatul a părăsit R. Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load