COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima parte a ajutorului umanitar din China a ajuns în țara noastră

Prima parte a ajutorului umanitar din China a ajuns în țara noastră

Republica Moldova a recepționat în această dimineață un lot de trei tone de ajutor umanitar din China. Este vorba despre echipamente de protecție necesare pentru sistemul medical în lupta cu COVID-19. La evenimentul de recepționare au fost prezenți președintele Igor Dodon, ambasadorul chinez în țara noastră Zhang Yinghong, ministrul Sănătății, Viroca Dumbrăveanu, alți membri ai Guvernului.

Autoritățile de la Chișinău au mulțumit Chinei pentru acest ajutor extrem de necesar în perioada răspîndirii pandemiei.

Ambasadorul chinez a declarat că lupta cu COVID-19 este una comună pentru întreaga omenire, de aceea este important ca toate țările să își unească eforturile pentru combaterea acestei pandemii.


” Președintele Igor Dodon gestionează corect această luptă și sînt convins că Moldova va învinge acest virus”, a declarat ambasadorul.

Șeful statului a menționat că acesta este al doilea lot de ajutor umanitar din China pe care îl primește Moldova. Primul lot de teste a fost recepționat săptămînile trecute.

Președintele țării a anunțat că, săptămîna viitoare, cu suportul Chinei și Federației Ruse care a pus la dispoziția Republicii Moldova un avion militar, vor fi aduse în țara noastră încă 40-45 de tone de consumabile, medicamente, teste și utilaje necesare, pentru a face față acestei pandemii.

”Sunt ferm convins că, împreună cu specialiștii și partenerii noștri, vom trece peste această provocare”, a declarat președintele. Ministrul Sănătății a precizat că echipamentul de protecție va fi distribuit, începînd de astăzi, instituțiilor medicale cu profil COVID în funcție de necesități.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load