COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima Casă: Prin intermediul Programului au fost procurate 4858 locuințe

Prima Casă: Prin intermediul Programului au fost procurate 4858 locuințe

Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate pînă în prezent 4858 locuințe. Alte 19 de cereri au fost acceptate și urmează a fi semnate contractele de garanție în acest sens.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,4 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,2 miliarde lei.

Din 4858 beneficiari, 3350 sînt familii, iar 1508 sînt tineri necăsătoriți. Vîrsta medie a solicitanților este de 31,3 ani.


De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 687 persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1827– în cadrul programului Prima Casă 3, 392 – în cadrul programului Prima Casă 4, iar 1 – în cadrul programului Prima Casă 5.

Suma compensațiilor acordate din bugetul de stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarii pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului de stat „Prima casă” constituie 21,6 milioane lei.

Astfel, în cadrul programului Prima Casă 2 au fost acordate compensații din bugetul de stat în valoare totală de 6,2 milioane lei, în cadrul programului Prima Casă 3 – 13,6 milioane lei, iar în cadrul programului Prima Casă 4 – 1,7 milioane lei.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,17 metri pătrați. Valoarea medie a locuințelor procurate este de 597,4 mii lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 4547 sînt amplasate în zonele urbane, iar 311 - în zonele rurale. 4460 locuințe procurate sînt apartamente, iar 398 - case de locuit individuale.

Menționăm că, beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vîrsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load