COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima Casă: Prin intermediul Programului au fost procurate 4826 locuințe

Prima Casă: Prin intermediul Programului au fost procurate 4826 locuințe

Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate pînă în prezent 4826 locuințe.

Alte 15 de cereri au fost acceptate și urmează a fi semnate contractele de garanție în acest sens.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,4 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,2 miliarde lei. Din 4826 beneficiari, 3331 sînt familii, iar 1495 sînt tineri necăsătoriți.

Vîrsta medie a solicitanților este de 31,3 ani. De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 688 persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1827– în cadrul programului Prima Casă 3, 392 – în cadrul programului Prima Casă 4, iar 1 – în cadrul programului Prima Casă 5.


Suma compensațiilor acordate din bugetul de stat pentru pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarii pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului de stat „Prima casă” constituie 21,6 milioane lei.

Astfel, în cadrul programului Prima Casă 2 au fost acordate compensații din bugetul de stat în valoare totală de 6,2 milioane lei, în cadrul programului Prima Casă 3 – 13,6 milioane lei, iar în cadrul programului Prima Casă 4 – 1,7 milioane lei.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,07 metri pătrați. Valoarea medie a locuințelor procurate este de 596,58 mii lei. Din numărul total de locuințe procurate, 4515 sînt amplasate în zonele urbane, iar 311 - în zonele rurale. 4433 locuințe procurate sînt apartamente, iar 393 - case de locuit individuale.

Menționăm că, beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vîrsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load