COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prim-ministrul poate crea o comisie de evaluare pentru retragerea procurorului general

Prim-ministrul poate crea o comisie de evaluare pentru retragerea procurorului general

Printre modificările operate la Legea Procuraturii, prin asumare de răspundere a Guvernului Sandu, se specifică și procedura de revocare a procurorului general.

Astfel, prim-ministrul va avea dreptul să creeze o comisie de evaluare a procurorului general, din care să facă parte un fost procuror sau judecător, un expert internațional și un reprezentant al societății civile.

Astfel, se propune într-o nouă redacție a art. 58 al. 7 ce face referire la procedura de revocare a Procurorului general după cum urmează,„Suplimentar, față de prevederile al. 6 la sesizarea Președintelui Republicii Moldova, a Prim-ministrului sau a Ministrului justiției, Prim-ministrul poate institui o comisie pentru evaluarea activității Procurorului General în caz de imixtiune ilegală în activitatea unui alt procuror sau în caz de intervenție ilegală de orice natură pe lîngă autorități, instituții ori funcționari pentru soluționarea oricărei chestiuni. Sau în caz de comiterea unor acțiuni ce afectează grav imaginea Procuraturii ori independența procurorilor. Comisia urmează a fi compusă din: un fost procuror sau judecător, un expert internațional și un reprezentant al societății civile".


Amintim că ieri Guvernul a aprobat, prin asumare de răspundere, noi modificări la Legea Procuraturii. Astfel, prim-ministrul va fi cel care va preselecta doi candidați la funcția de procuror general și va ransmite lista candidaților preselectați și dosarele acestora Consiliului Superior al Procurorilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load