COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prim-miniistrul își asumă hotărîrea privind închiderea bisericilor

Prim-miniistrul își asumă hotărîrea privind închiderea bisericilor

Pe parcursul lunii aprilie mai mulți reprezentanți ai mai multor culte religioase s-au adresat guvernului/prim-ministrului după ajutor. La rîndul său, premierul Ion Chicu, a venit cu un comentariu pe pagina sa de facebook.

”Epidemia răspîndită la nivel global a afectat serios mai multe activități economice, culturale sau religioase. În consecință, statul și cetățenii au avut de suferit enorm. Au suferit, desigur, și cultele religioase. Vreau să remarc, însă, că absoluta majoritate a reprezentanților acestor culte au manifestat înțelegere, au conștientizat pericolul enorm pe care-l reprezintă virusul pentru viața oamenilor și au adaptat activitățile religioase la regulile stricte sanitar-epidimiologice instituite de Comisia pentru Situații Excepționale. Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă. În asta cred. De aceea, ca și în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, guvernul Republicii Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activitățile religioase cu participarea credincioșilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea și viața oamenilor”, a scris premierul.

Totodată acesta a multumit tuturor slujitorilor cultelor religioase din Republica Moldova, inclusiv celor creștin-ortodocși, pentru înțelegere și susținerea eforturilor guvernului de a proteja sănătatea oamenilor în timpul acestei crize fără precedent.


”Mă închin pînă la pămînt tuturor pentru această susținere, iar la etapa cînd vom avea acces în biserici voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor. Pandemia încă nu a trecut și guvernul va menține și în continuare unele măsuri restrictive. Inclusiv, referitoare și la unele activități religioase. Regulile sînt stricte și trebuie respectate de toți cetățenii țării. De toți. E pentru sănătatea și viața oamenilor. În asta cred! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Chicu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load