COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Prevenirea răspîndirii coronavirusului. Cîți moldoveni au revenit acasă în ultimele ore

Prevenirea răspîndirii coronavirusului. Cîți moldoveni au revenit acasă în ultimele ore

În vederea limitării riscului de răspîndire a infecției cu coronavirus de tip nou (COVID -19), polițiștii de frontieră și vameși supraveghează în permanență situația în punctele de trecere a frontierei și întreprind, în acest sens mai multe măsuri.

- monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19,
- detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția coronavirus de tip nou,
- izolarea de celelalte persoane,
- solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

Adițional, este asigurată termometria cu termometrul digital infraroșu sau cu ajutorul termoscanerelor și este facilitat accesul în punctele de trecere a serviciilor medicale.


Toate persoanele care revin din regiunile cu izbucniri în focare de coronavirus de tip nou completează, în zona de trecere a frontierei, fișele epidemiologice, cu indicarea corectă a datelor personale și a regiunii geografice din care revin. Fișele se transmit către echipele medicilor de familie din teritoriu pentru asigurarea supravegherii la domiciliu a persoanelor, timp de 14 zile.

Reiterăm apelul către participanții la traficul transfrontalier, să prezinte seriozitate și responsabilitate. Odată ajunși în punctele de trecere să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare coronavirus, cît și să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, ca ulterior personalul medical să fie în posibilitate de a monitoriza starea de sănătate.

De menționat că în perioada 2 - 8 martie 2020, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 295 351 traversări, dintre care un număr mai mare – 149 339 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 78 747 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 51% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load