Preţul a 2 medicamente compensate pentru maladii respiratorii, înregistrat

Preţul a 2 medicamente compensate pentru maladii respiratorii, înregistrat

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a înregistrat preţurile de producător pentru două preparate, incluse în lista medicamentelor compensate. 


În regim de urgenţă a fost înregistrat preţul de producător pentru Seretide Diskus pulbere de inhalat şi Acid Acetilsalicilic comprimate, incluse recent în lista medicamentelor compensate din Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.


Decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor pacienţilor parvenite la Serviciul telefonic Linia Verde a AMDM, fiind stabilit că aceste preparate lipsesc de pe piaţa farmaceutică a Republicii Moldova.


Procedura standard de examinare a dosarelor durează 60 de zile.


Preţul de producător pentru Seretide Diskus 100 mcg/doz constituie 318,93 lei, pentru Seretide Diskus 250 mcg/doz – 421,30 lei, iar pentru Seretide Diskus 500 mcg/doz – 529,84 lei. 


Totodată, preţul de producător pentru Acid Acetilsalicilic 325 mg comprimate este de 24,35 lei şi Acid Acetilsalicilic 500 mg comprimate – 18,69 lei. Aceste preparate, din 24 ianuarie 2019, sînt compensate 100% din Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.


Menţionăm că Seretide Diskus este un preparat original şi unic pe piaţa farmaceutică în ceea ce priveşte combinaţia de substanţe active, fiind utilizat în tratamentul maladiilor respiratorii. Acidul Acetilsalicilic este prescris pentru pacienţii cu maladii cardiovasculare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load