COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Presupunerile despre proveniența din laborator a COVID-19 sînt neîntemeiate

Presupunerile despre proveniența din laborator a COVID-19 sînt neîntemeiate

Mai mulți virusologi și epidemiologi australieni au afirmat zilele trecute că supozițiile potrivit cărora SARS-Cov-2 a fost fabricat în laborator sunt fără niciun temei.

Profesorul Edward Holmes de la Universitatea din Sydney împreună cu un grup de cercetători au analizat genomurile virusului SARS-Cov-2 și au concluzionat într-un referat publicat în martie în revista britanică „Nature medicine" că acest conoravirus este doar un produs al revoluției naturale.

El a explicat că, în general vorbind, dacă unele persoane doresc să fabrice un nou coronavirus trebuie să selecționeze din variații coronaviruși existenți din laboratoare și să-i regleze pe cei aleși. Însă SARS-Cov-2 nu dispune de niciun specific al niciunui conoravirus din laboratoare.


Nigel McMillan, directorul Proiectului de Boli Contagioase și Imunologie a Institutului de Sănătate Menzies din Queensland de pe lângă Universitatea Griffith a declarat că în urma examinării mostrelor din diferite țări, se arată că SARS-Cov-2 este înrudit cu un tip de visus de la liliaci și cu unul de la pangolini. În ce privește modalitatea de combinare a celor două categorii de virusuri și de procesul de mutație au nevoie de cercetări continue. Apariția virusului SARS-Cov-2 nu l-a surprins pe virusologul McMillan, potrivit căruia guvernele diferitelor țări au elaborat politici de contracarare a pandemiei de acest gen, totuși guvernele american și britanic, dar și alte țări nu au avut planuri clare. El a avertizat că cel mai important lucru pentru lume este să nu uite actuala luptă anti-COVID pentru că se va confrunta în viitor cu alte pandemii și este un bun exemplu de a fi aplicat.

„Trebuie să fim vigilenți față de asemenea zvonuri și să nu lăsăm spații pentru născocirea și semănarea acestora", a declarat Hassan Vally, conferențiar în epidemiologie de la Universitatea La Trobe.

El a subliniat că unele persoane au folosit zvonuri în scopuri politice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load