COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președinția R. Moldova își va reduce cheltuielile cu 3,5 milioane de lei

Președinția R. Moldova își va reduce cheltuielile cu 3,5 milioane de lei

Președinția își va reduce cheltuielile cu 3,5 milioane de lei, iar banii vor fi redirecționați pentru combaterea răspîndirii coronavirusului de tip nou pe teritoriul R. Moldova.

„Pentru a depăși efectele provocate de criza COVID -19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încît să putem direcționa o cît mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective. Acest lucru se va întîmpla și la nivelul Președinției, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor, care nu sînt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri”, a anunțat președintele Dodon.

Acesta a solicitat tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor, scrie ziarulnational.md.


„Urmează ca, împreună cu președintele Parlamentului și prim-ministru, să analizăm modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervenim acolo unde va fi cazul. Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a conchis șeful statului.

Anterior, președintele Dodon a fost aspru criticat că a cerut un buget prea mare pentru președinție – circa 35 de milioane de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load