TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele RM l-a felicitat pe Patriarhul Kirill cu ocazia aniversării intronizării

Președintele RM l-a felicitat pe Patriarhul Kirill cu ocazia aniversării intronizării

Președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj de felicitare Preasfinției Sale Patriarhului Moscova și Întregii Rusii, Kirill, cu ocazia aniversării intronizării.

Șeful statului i-a urat Patriarhului noi realizări și victorii în slujirea Sa în numele credinței ortodoxe, transmite NOI.md cu trimitere la aif.md.

”Toate faptele Dumneavoastră bune din momentul alegerii în calitate Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse sînt îndreptate spre afirmarea în societate a adevăratelor valori creștine, bazate pe spiritualitate, moralitate, proslăvirea binelui și dreptății. Anii Dumneavoastră de Patriarhie reprezintă, în primul rînd, dezvoltarea și consolidarea rapidă a Bisericii cu slujire socială, care este deschisă și accesibilă enoriașilor cu diferite cerințe și mentalități", a menționat Igor Dodon în mesaj.


Șeful statului a subliniat, de asemenea, că "în lumea modernă care se schimbă atît de repede, cuvîntul Dumneavoastră sincer, profund pastoral îndreptat spre oameni, îndeamnă la pace și armonie, la manifestarea tolerianței și înțelegerii, la depășirea situațiilor grele din viață prin credință".

”Convingerea, fermitatea și hotărîrea Dvs. în apărarea Ortodoxiei, pe fundalul procesului sporit de decreștinizare în multe state, provoacă un respect profund și susținere și din partea cetățenilor țării noastre ortodoxe - Republica Moldova. Preasfinția Ta! Vă doresc din tot sufletul mult succes în slujirea voastră necondiționată spre binele tuturor creștinilor ortodocși. Și să Vă fie binecuvîntată calea pe care ați ales-o în purtarea crucii patriarhale. Să Vă păzească Dumnezeu pentru mulți ani înainte!”, a rezumat el.

Sîmbătă, 1 februarie, Biserica Ortodoxă Rusă marchează cea de-a 11-a aniversare a întronizării Patriarhului Moscovei și Întregii Rusii, Kirill.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load