COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele raionului Orhei neagă că pacientul infectat nu a respectat carantina

Președintele raionului Orhei neagă că pacientul infectat nu a respectat carantina

Informații contradictorii cu privire la cazul pacientului diagnosticat cu COVID-19, din satul Pohorniceni, raionul Orhei.

Președintele raionul Orhei, Dinu Țurcanu, care este și șef al Comisiei pentru Situații Excepționale din raion, califică drept speculații informația publicată în presă, precum că persoana infectată, revenită recent dintr-o zonă de risc, nu a respectat regimul de carantină.

În timp ce ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunța astăzi că bolnavul ar fi organizat o petrecere la care a invitat 27 de persoane, președintele raionului Orhei spune că pacientul s-a aflat tot acest timp în carantină și a fost supravegheat de autorități.


"Persoana respectivă a întrat în țară la data de 17 martie curent prin punctul de trecere - vama Sculeni. Prima persoană oficială care a aflat despre revenirea persoanei de peste hotare - a fost primarul localității. Dumnealui a fost informat de către consăteni că persoana în cauză se află la curățit via.
Imediat primarul localității l-a informat sub semnătura despre obligația de a se autoizola la domiciliu timp de 14 zile. Din acel moment până la data de 20 martie 2020, când pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Republican al Ministrului Sănătății, nu au fost informații despre nerespectarea regimului de carantină. Totodată, s-a propus de către Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei de a verifica persoana infectată cu COVID-19 asupra respectării regimului de autoizolare la domiciliu și/sau atragerea la răspundere conform legislației în vigoare în caz de se confirmă nerespectarea acestuia", se arată într-o declarație a președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Informația despre faptul că bolnavul nu s-a autoizolat a apărut și pe rețelel de socializare.

Astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni, raionul Orhei. Astfel, a fost restricționată deplasarea din și în satul respectiv.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load