COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele a lansat pe internet flashmobul #RegimentulNemuritor (FOTO)

Președintele a lansat pe internet flashmobul #RegimentulNemuritor (FOTO)

Așa cum a promis, șeful statului, Igor Dodon, a lansat astăzi lashmobul #RegimentulNemuritor. Șeful statului a publicat o fotografie cu rudele sale care au trecut prin război și i-a îndemnat pe cetățeni să sprijine această inițiativă.

„Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători pentru Republica Moldova. Cu regret, din cauza pandemiei, nu vom putea desfășura toate evenimentele pe care le-am planificat cu acest prilej și, în special, mă refer la Marșul Victoriei „Regimentul Nemuritor” care l-am transferat pentru 24 august.

În legătură cu aceasta, așa cum am menționat anterior, propun organizarea pe rețelele de socializare, a unui flashmob #RegimentulNemuritor care prevede plasarea fotografiilor rudelor și conaționalilor noștri care au trecut prin grozăviile războiului, iar imaginile să fie însoțite de scurte descrieri ale faptelor acestora. Este un gest simbolic, dar care contribuie la păstrarea vie a memoriei adevăraților eroi care și-au jertfit viața pentru pace.


Prima persoană pe care vreau să o remarc este Gheorge Dodon, fratele bunicului nostru din partea tatălui, originar din Sadova. A luptat pe front și a murit în anul 1944, în Polonia, în timpul unui bombardament.

De asemenea, vreau să-l menționez și pe Alexandru Dodon, născut în 1894 în Sadova, participant activ la luptele împotriva cotropitorilor fasciști, decorat cu mai multe distincții, printre care Ordinul „Steaua Roșie”, Ordinul „Drapelul Roșu”, Medalia „Pentru victoria asupra Germaniei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945” ș.a.

Sînt mîndru că ţara noastră a participat în modul cel mai direct la obținerea Marii Victorii, grație căreia astăzi ne bucurăm de un cer senin de-asupra capului.

Sincere mulțumiri veteranilor care astăzi sînt în viață și cărora le dorim multă sănătate și fericire alături de persoanele dragi.

Tinem minte! Ne mîndrim!
Veşnică memorie eroilor!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load