COVID-19 în MOLDOVA

Președintele a îndemnat toate instituțiile de stat să reducă cheltuielile

Președintele a îndemnat toate instituțiile de stat să reducă cheltuielile

Pentru a depăși efectele provocate de criza Covid-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, pentru a putea direcționa o cît mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective, transmite Noi.md.

Despre aceasta a declarat șeful statului, Igor Dodon, menționînd că acest lucru se va întîmpla și la nivelul Președinției, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu peste 4 milioane lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sînt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri.

Igor Dodon a îndemnat toate instituțiile statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor.


”Urmează ca, împreună cu președintele Parlamentului și Prim-ministru, să analizăm modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervenim acolo unde va fi cazul”, a spus președintele.

”Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a declarat șeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load