COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele a felicitat asistentele medicale cu ocazia sărbătorii profesionale

Președintele a felicitat asistentele medicale cu ocazia sărbătorii profesionale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a felicitat asistentele medicale din țară cu ocazia sărbătorii lor profesionale, marcată astăzi, relatează Noi.md.

Șeful statului le-a adresat sincere și cordiale felicitări cu această ocazie, precum și alese gînduri și urări de multă sănătate, împlinire și bunăstare.
Președintele a menționat că, marcată de lupta cu pandemia care a afectat întreaga umanitate, sărbătoarea din acest an vine să evidențieze rolul și menirea asistenților medicali, care, alături de medici și infirmiere, fac front comun împotriva virusului necruțător, fiind eroii din linia întîi.
”Fiecare dintre noi am conștientizat riscurile enorme ale profesiei de asistent medical, de medic. Cu atât mai mult cu cât 99% din reprezentanții acestei profesii în Republica Moldova sunt femei”, a subliniat Igor Dodon.
În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, președintele a exprimat respect pentru activitatea pe care lucrătorii din sistemul medical o desfășoară cu dăruire și altruism. Totodată, el le-a dat asigurări că statul va investi considerabil în sistemul de sănătate pentru a reduce exodul lucrătorilor medicali, pentru crearea condițiilor favorabile de muncă și protecție socială, pentru sporirea siguranței pacienților, pentru o societate sănătoasă și prosperă.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load