Presa: Noul proprietar al Tutun-CTC blochează trecerea trenurilor pe calea ferată

Presa: Noul proprietar al Tutun-CTC blochează trecerea trenurilor pe calea ferată

La cîteva luni de la privatizarea societăţii Tutun-CTC, noua administraţie impusă de acţionarul majoritar al întreprinderii a început să creeze anumite probleme vecinilor săi.


Astfel, la finele săptămînii trecute, Tutun-CTC nu a permis trecerea pe teritoriul său a cîtorva vagoane cu cereale ale unei companii şi care erau transportate de Calea Ferată din Moldova (CFM), scrie Mold-Street.


Acestea urmau să ajungă la Combinatul de Produse Cerealiere, aflat în vecinătatea Tutun-CTC. Ion Paladi, şeful staţiei Chişinău a CFM, a confirmat acest lucru, susţinînd că Tutun-CTC nu a avertizat pe nimeni despre o astfel de interdicţie şi nici motivele acesteia.


„Aşa-ceva nu s-a mai întîmplat. Ei la Calea Ferată pretenţii nu au! Le au la vecinii lor de acolo - Combinatul de cereale (produse cerealiere n.r.). Cu dînşii au ceva. Ne vom întîlni şi vom lămuri situaţia. Poate ei nu ştiu. Or au un director nou. Mai mult nu vă pot spune nimic!", a declarat Ion Paladi. Totodată, el a spus că părţile urmează să se întîlnească şi să caute o soluţie la problema apărută fără a specifica unde va avea loc şi la iniţiativa cui.


Dumitru Aramă, inginer-şef la Combinatul de Produse Cerealiere, a confirmat blocarea transportului pe segmentul de cale ferată ce trece pe teritoriul Tutun-CTC. „Nu a fost nicio avertizare. Au spus doar că teritoriul le aparţine şi, respectiv, vagoanele nu pot trece”, a precizat Dumitru Aramă.


Chiar dacă teritoriul aparţine Tutun-CTC, calea ferată a rămas la CFM şi în cazul unei astfel de infrastructuri publice se aplică principiul servităţii, respectiv, la ea pot avea acces proprietarii terenurilor aflate după Tutun-CTC, inclusiv Combinatul de Produse Cerealiere, întreprinderea Liman, unde se păstrează rezervele statului etc.


Gheorghe Naforniţă, directorul Tutun-CTC, a refuzat să comenteze, menționînd că nu ar fi la curent cu situaţia creată.


Amintim că la începutul acestui an, Agenția Proprietății Publice a vîndut cota statului de circa 91% de la societatea Tutun-CTC. Noul proprietar este compania Le Bridge.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load