COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Preotul Octavian Moșin: "Dacă simţiți simptome de gripă şi răceală, stați acasă"

Preotul Octavian Moșin: "Dacă simţiți simptome de gripă şi răceală, stați acasă"

Octavian Moșin, parohul Bisericii ”Întîmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova, a vorbit, în cadrul emisiuni despre măsurile de protecţie împotriva coronavirusului în Biserici.

Preotul relatează că, pentru a menţine igiena în lăcaş, au fost angaajate suplimentar cîteva persoane, au fost procurate toate cele necesare: şerveţele umede, dezinfectanţi şi batiste, care sînt puse la toate icoanele, transmite publika.md.

În acelaşi timp, slujitorul bisericii a menţionat că îndeamnă să stea acasă toate persoanele care manifestă simptome de răceală şi gripă.


"Am o strategie, pe care o consider bună şi sănătoasă, deoarece provin dintr-o familie de medici. Lucrul acesta s-a promovat şi s-a educat: dacă simţi că ai unele simptome de gripă, de răceală şi prezinţi un pericol pentru cei din jur, stai acasă!", a spus Moşin.

Cît priveşte procedura de împărtăşanie cu o singură linguriţă, preotul a spus că în acest sens nu a primit indicaţii de sus.

"Problema nu este în împărtăşanie, ci în atitudinea noastră. Să ştiţi că toate sfintele vase sînt confecţionate din metale preţioase, sînt bine dezinfectate înainte de oficierea sfintelor taine şi sîntem foarte precauţi", a spus Octavian Moşin.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load