COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Preotul care ar fi organizat excursia în Poceaev, diagnosticat cu noul COVID-19

Preotul care ar fi organizat excursia în Poceaev, diagnosticat cu noul COVID-19

Un pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, organizat de un preot din Ștefan Vodă în plină epidemie de Covid-19, a dus la răspîndirea infecțiilor în sudul Moldovei. În raionul Ștefan Vodă acum sînt 9 persoane infectate, printre care preotul și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii, scrie unimedi.info.

O sursă din cadrul Primăriei orașului Ștefan Vodă a spus că preotul a fost transportat la spital pe data de 21 martie, împreună cu soția sa, pentru a fi testați la prezența noului tip de coronavirus. Mai tîrziu, rezultatele soției au ieșit negative, iar ale bărbatului - pozitive, acesta fiind internat la spitalul Toma Ciorbă.

Potrivit aceleiași surse, în orașul Ștefan Vodă sînt infectate 4 persoane, toate au călătorit la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. Printre ele este o femeie care se află în stare gravă și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii. Ultima lucra bucătăreasă la biserica unde activa preotul.


Din informațiile prezentate de consiliul municipal, în oraș sînt 4 persoane testate pozitiv, în satul Talmaza care a fost plasat în carantină - 4, iar în satul Răscăieții noi - 1 persoană. La ziua de ieri în tot raionul Ștefan Vodă au fost numărate 610 persoane care se află în carantină, 10 persoane cu statut de suspecți, 75 - statut de contacți.

În satul Talmaza, plasat în carantină de la data de 21 martie anul curent, o femeie care a călătorit la mănăstirea Poceaev și-a îmbolnăvit toată familia cu Covid-19. Prin urmare, 4 persoane au fost testate pozitiv iar altele 47 sînt sub supraveghere la domiciliu.

Primarul din Talmaza, Eugeniu Pruteanu, a declarat că oamenii au fost informați să stea acasă. Serviciile sociale din localitate au mers la fiecare la domiciliu pentru a le înmîna pliantele informative cu instrucțiunile pentru carantină.

În satul Varnița, din raionul Anenii Noi, au fost testate pozitiv două femei care au călătorit împreună cu preotul din Ștefan Vodă.

Pînă astăzi, în Republica Moldova 125 de persoane au fost infectate cu Covid-19, dintre care una a decedat, iar altele 20 se află în stare gravă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load