COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul Marii Britanii, internat în spital după ce a fost testat pozitiv la coronavirus

Premierul Marii Britanii, internat în spital după ce a fost testat pozitiv la coronavirus

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a fost internat în spital la 10 zile după ce a fost găsit pozitiv după un test pentru coronavirus.

Decizia de a fi internat este o măsură de precauție și a fost luată la sfatul medicului său, spune sursa citată. „Este o măsură de precauție, pentru că premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la 10 zile după ce a fost testat pozitiv”, a spus purtătorul de cuvînt.

Boris Johnson rămîne internat peste noapte pentru „investigații de rutină”, potrivit surselor BBC.

Cel mai probabil, premierului britanic i se vor face radioagrafii la plămîni, mai ales dacă are dificultăți de respirație. De asemenea, i se vor verifica funcțiile inimii printr-o electrocardiogramă și i se vor face analize de sînge pentru a verifica nivelul de oxigen, numărul de leucocite, funcțiile hepatice și renale.


În cursul zilei de duminică, premierul britanic a făcut apel la cetățeni să păstreze distanțarea socială și să stea în casă, precizînd că a ordonat Poliției să îi oblige la carantină pe cei care vor refuza să o facă.

Premierul rămîne la conducerea guvernului, dar ministrul de externe este cel care ar urma să conducă o reuniune pe tema coronavirusului, luni dimineață.

Președintele american Donald Trump și-a început conferința de presă de la Casa Albă transmițînd urări de sănătate premierului Johnson. „Toți americanii se roagă pentru el. Este un mare prieten, un desăvîrșit gentleman și un lider măreț”, a spus Trump. „Sper și sînt sigur că va fi bine. E un bărbat puternic, o persoană puternică”, a adăugat președintele SUA.

Boris Johnson a lucrat de acasă, din izolare, după ce a anunțat că a fost testat pozitiv la coronavirus la 27 martie. Joi seara a fost văzut ultima oară de public aplaudînd din apartamentul său din Downing Street personalul medical, alături de mulți alți britanici. Vineri dimineața a condus din izolare o ședință de guvern și tot vineri premierul postase pe Twitter un filmuleț în care spunea că încă are simptome „minore” ale bolii, între care febră.

Sîmbătă, partenera sa, Carrie Symonds, care este însărcinată, a scris pe Twitter că a stat o săptămînă în pat avînd unele simptome, dar nu a fost testată pentru coronavirus.

Dacă premierul Johnson nu va mai putea să-și desfășoare activitatea, secretarul de externe Dominic Raab este cel care îi va ține locul.

Vestea internării lui Boris Johnson a venit la scurt timp după ce Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj mobilizator către națiune, declarîndu-se încredințată că regatul va izbîndi în lupta cu pandemia de coronavirus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load