COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Precizarea PCCOCS în cazul celor 1,5 milioane de euro găsiți la vamă

Precizarea PCCOCS în cazul celor 1,5 milioane de euro găsiți la vamă

La aproape o lună după ce Serviciul Vamal a depistat peste 1,5 milioane de euro ascunși într-un tir, un tînăr moldovean, Adrian Dulgher, plecat de mai mult timp în Marea Britanie, apare în spațiul public și se declară proprietar al banilor.

Omul de afaceri spune că din cauza COVID-19 nu a putut să ajungă în R. Moldova la timp pentru a declara banii, însă nu oferă o explicație a deciziei de a împacheta și ascunde cei peste 1,5 milioane de euro într-un tir.

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) spun că Dulgheru a luat legătura cu autoritățile prin intermediul poștei electronice, acesta din urmă susținînd că lui îi aparțin banii la vamă. Procurorii menționează că vor investiga această versiune, iar urmărirea penală continuă pe acest caz, potrivit Ziarului de Gardă.

„Cetățeanul Adriano Dulgher a adresat o cerere, prin poșta electronică, la PCCOCS, din care ar rezulta că el are apartenență la cele peste 1,5 milioane depistate la vama Leușeni, în aprilie curent. Respectiv, aceasta a impus necesitatea audierii lui în calitate de bănuit, cu garantarea drepturilor procesuale. Procurorii PCCOCS vor investiga și această versiune. Urmărirea penală continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor faptei investigate. Odată cu apariția a noi detalii pe acest dosar, vom informa publicul larg”, a declarat pentru Ziarul de Gardă comunicatorul PCCOCS, Emil Gaitur.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load