COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Precizarea IGP în legătură cu reținerea activistului Andrei Donică

Precizarea IGP în legătură cu reținerea activistului Andrei Donică

În urma incidentului produs ieri, cînd primarul de Condrița, activistul civic Andrei Donică, a fost reținut de oamenii legii, Inspectoratul General al Poliției a ținut să explice care au fost motivele reținerii.

Potrivit IGP, polițiștii sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au intervenit în sprijinul angajaților preturii sectorului Rîșcani, pentru evacuarea rulotelor care erau amplasate neautorizat pe str. C.Tănase.

La fața locului s-a stabilit că în rulote se aflau trei persoane, care împiedică mersul lucrărilor de evacuare. La solicitarea forțelor de ordine aceștia nu au putut prezenta niciun act de identitate. Totodată a fost solicitat și un echipaj medical pentru a acorda ajutor medical pentru două persoane care vădit aveau probleme de sănătate, fiind suspectate la COVID-19.


Potrivit poliției, Andrei Donică ar fi fost reținut pentru că a împiedicat echipajul medical să transporte persoanele cu simptome de boală.

"La fața locului s-a prezentat un bărbat care manifesta un comportament neadecvat și împiedica echipajul medical să transporte persoanele la spital pentru a le fi acordat ajutorul medical corespunzător. La solicitările polițiștilor de a nu împiedica mersul lucrărilor, acesta nu s-a conformat manifestînd un comportament agresiv. Conform procedurii, pentru nesubordonarea cu rea voință la cerințele legale și comportament agresiv asupra forțelor de ordine acestuia i-au fost aplicate mijloacele speciale", se arată în declarația IGP.

Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție a sectorului Rîșcani, pentru documentare, iar în privința lui a fost întocmit un proces de reținere contravențională. După expirarea termenului prevăzut de legislație, el a fost eliberat, se mai arată în declarație.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load