Pozner: Autoritățile moldovene se tem de adevăr

Pozner: Autoritățile moldovene se tem de adevăr

Prezentatorul rus de televiziune Vladimir Pozner a sugerat, la o emisiune, două variante de răspuns la interdicția impusă de autoritățile moldovene privind difuzarea programelor mass-mediei rusești.


Astfel, el a propus autorităților moldovene să se adreseze instanței internaționale, iar dacă nu o vor face, înseamnă că interdicția este o teamă banală de adevăr, transmite NOI.md cu referire la presa rusească.


„Dacă ei cred că programele de știri rusești și cele de televiziune sînt propagandă, dacă văd în știri un spirit antimoldovenesc sau un caracter fals, atunci există două modalități de luptă cu acest fenomen. Ei pot să se adreseze la instanța internațională și, prin urmare, să dovedească că nu este așa. Sau acest lucru este o spaimă, lor, pur și simplu, le este frică de aceste știri, deoarece sînt adevărate”, a explicat Pozner.


Astăzi, 10 ianuarie, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a aprobat legea restrictivă. Interdicția se referă la difuzarea programelor de radio și televiziune informativ-analitice, militare sau politice, nu și la a celor de divertisment.


Anterior, Alexei Cepa, vicepreședinte al Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, a declarat că Moscova va fi nevoită să reacționeze la acțiunile Chișinăului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load