COVID-19 în MOLDOVA

Povestea emoționantă a unei femei însărcinate infectată cu Covid: "Natalia și Nikita sînt adevărați eroi"

Povestea emoționantă a unei femei însărcinate infectată cu Covid: "Natalia și Nikita sînt adevărați eroi"

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a relatat calvarul prin care a trecut o femeie însărcinată diagnosticată cu Covid-19 din primele zile de concediu de maternitate.

Femeia a dezvoltat o formă gravă a bolii și a luptat pentru viața sa și cea a bebelușului său. Acum ambii sînt bine, Natalia urmînd să fie externată în viitorul apropiat.

"Natalia și Nikita sînt adevărați eroi, care au luptat pentru viață - Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescînd. Din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu COVID-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. sînt 5 săptămîni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întîmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămîni.


Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului, acesta cîntărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp eroul urmează să fie externat.

COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strînge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curînd va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare.

„Medicii sînt îngerii mei păzitori”, mi-a spus Natalia", a scris pe o rețea de socializare Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a adust un mesaj de multumire lucrătorilor medicali pentru eforturile supraomenești care le depun în lupta cu maladia.

"Mă închin în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape 7 luni, sînt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19, depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată. sîntem datori să le respectăm munca și să îi ajutăm în această luptă", a spus Dumbrăveanu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load