Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

”Povestea” educație cu bîta de la ”Socrate” continuă

11 oct. 2019,, 10:10   Societate
3202 0

Vloggerul Ion Andronache continuă să relateze despre situația de la liceul privat „Socrate”, acolo unde învață fiul lui mai mare. Cazul despre care el povestește e despre cum o profesoară de clasele primare înjură și strigă la copii, secvențe video înregistrate cu o cameră ascunsă de pe un smartwatch.

După a treia zi de la mediatizarea acestui gaz, Ion Andronache zice că problema începe a fi rezolvată, datorită eforturilor acționarului majoritar,

„Am fost anunțați că directorul împreună cu acționarul majoritar va face o ședință cu toți profesorii pentru a discuta cu ei despre cazul nostru și de a opri o dată și o dată comentariile denigratoare și ofensatoare din spațiul public și online pe care ei le fac în adresa părinților clasei noastre, în special în adresa familiei mele, nu doar de a le opri dar și de a recunoaște între ei că absolut tot cadrul didactic și administrația liceului au fost mai mult sau mai puțin complice.

Am fost asigurați că de mîine vor delega o persoană care se va ocupa de toate momentele organizatorice. Vom comunica prin intermediul unui grup pe rețelele sociale în care acea persoană responsabilă din liceu ne va comunica oricînd orice informație rapid, direct de la prima sursă și fără a ne aduna permanent prin ședințe inutile, sau abordîndu-ne cîte pe unul pe coridoare.

Ni s-a comunicat că în clasa noastră se montează azi camera de supraveghere video. Ziceau că sistemul de supraveghere care era, era cam vechi, cu cabluri încurcate. Pe noi asta nu ne interesează. Ne interesează faptul ca ei își vor organiza și moderniza softul ce ține de instalația de supraveghere. Fac asta acum, sînt în proces. Deci primele 3 puncte din solicitările cererii aduse directorului în prima zi după publicarea înregistrărilor au fost îndeplinite. Așteptăm să fie angajat și un psiholog.


Profesor nou, deocamdată, se caută și au apelat și la ajutorul nostru. Salariul mediu al unui cadru didactic în instituție privata e undeva 10.000 lei (variază mai mult sau mai puțin în funcție de stagiu), și în situația clasei noastre (că cică unii profesori refuză să vină la noi după cele întîmplate) sînt gata (liceul este gata) să vină cu variante mai bune pentru noul cadru didactic doar ca să soluționeze cît mai rapid situația de criză generată. Ne-au asigurat că noul profesor o sa fie evaluat mai minuțios, mai riguros.

Domnul fondator a recunoscut faptul că la fiecare 200 de copii, trebuie un psiholog. A zis că un specialist bun e greu de găsit, dar măcar a reiterat că necesitatea lui într-o școală este importantă și ne-a adus cîteva exemple, ceea ce ne-a convins că el vorbește serios.

Per total, au recunoscut că comunicarea de pînă acum cu părintii a fost una defectuoasă și chiar lipsea pe alocuri. Ne-au asigurat că vor să remedieze această lacună. Urmează pe termen mediu niște modernizări în acest sens în școală.

Mă bucur că de azi acționarul majoritar s-a implicat în găsirea soluțiilor și gestionarea situației în care ne-am pomenit cu toții. Îi mulțumesc și Anei Revenco pentru că s-a implicat în aceste discuții și tratative. Ana este președinta Centrul Internaţional “La Strada”, ea are experiență și dorința de a se implica mai departe, fiind interesată direct avînd 2 copii ce își fac studiile în acel liceu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?