COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Popovici: Un ”Maidan” în Academia de Științe este inadmisibil (VIDEO)

Popovici: Un ”Maidan” în Academia de Științe este inadmisibil (VIDEO)

Consolidarea cadrelor științifice este elementul principal care mai poate salva astăzi Academia de Științe a Moldova, este de părere consilierul președintelui în domeniul Educației, Corneliu Popovici.

Oficialul a declarat în cadrul unei emisiuni la Accent TV că divizarea academicienilor va afecta dezvoltarea științei și este în detrimentul intereselor țării per ansamblu.

„Părerea mea este că principalul element care poate salva Academia de Științe este consolidarea cadrelor științifice, a mediului academic. Dacă se va diviza acest mediu, atunci vom pierde și academia, și știința în genere. De aceea propun ca cei care au idei de «maidan», să se calmeze și, dacă, au propuneri concrete, atunci să le înainteze pentru a contribui la dezvoltarea, nu la distrugerea Academiei și acelei balanțe care există la etapa actuală”, a explicat Popovici.


Consilierul și-a exprimat convingerea că influența politică asupra activității AȘM trebuie exclusă cu orice preț. Potrivit lui, asemenea situație a fost anterior și s-a dovedit a fi un impediment în dezvoltarea științei.

„Această structură și conducerea Academiei trebuie să fie complet depolitizate. Asta a fost problemă reală începînd cu anul 2014, cînd factorul politic se amesteca în activitatea Academiei. De aceea, acum trebuie să începem să lucrăm în folosul țării noastre. Academicienii trebuie lăsați să activeze fiecare în sferele lor, dar probleme de tipul cine va conduce Academica, cine repartizează banii.. – să lăsăm asta altor instituții. Academicienii trebuie să lucreze pentru binele țării, pentru a soluționa probleme concrete”, a adăugat Popovici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load