TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Popovici: Manualele școlare vor fi evaluate de Ministerul Educației

Popovici: Manualele școlare vor fi evaluate de Ministerul Educației

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va evalua procesul de racordare a manualelor școlare la necesitățile Curriculumului Național, transmite Noi.md.

Este vorba despre manualele din treapta primară, treapta gimnazială și treapta liceală aprobate în anul 2018 și anul 2019.

Ministrul Corneliu Popovici a menționat că, urmare a efectuării mai multor vizite în raioanele Republicii Moldova și a diferitelor sesizări venite din partea cadrelor didactice, s-a constatat că procesul de implementare a noului Curriculum Național se realizează cu dificultate din cauza lipsei manualelor școlare sau neconcordanței acestora cu noile produse curriculare aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.


Totodată, ministrul a cerut inițierea procedurii de evaluare a manualelor școlare în uz, în scopul estimării gradului de corespundere a acestora cu Curriculum Național.

Amintim că reactualizarea/dezvoltarea Curriculumului Național s-a realizat în corespundere cu prevederile Codului Educației al Republicii Moldova (2014); Cadrului de referință al Curriculumului Național (2017); Recomandărilor Consiliului Europei privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții (Bruxelles, 22 mai 2018); Competențelor pentru secolul XXI, Curriculum de bază: sistem de competențe pentru învățămîntul general (2018).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri