Popovici: Fenomenul violenței în instituțiile de învățămînt capătă amploare (VIDEO)

Popovici: Fenomenul violenței în instituțiile de învățămînt capătă amploare (VIDEO)

Fenomenul violenței în instituțiile de învățămînt de la noi nu dispare. La şcoală, acasă sau în stradă, copiii sînt supuși practic în fiecare zi diferitor forme de violență.


Președinția se arată îngrijorată de cazurile de violență la adresa minorilor şi a solicitat în acest sens o informaţie mai amplă din partea Ministerului de Interne, în baza căreia va începe lucrul cu direcțiile de învățămînt raionale, cu scopul de a identifica soluțiile ce ar diminua acest fenomen.


Într-un interviu oferit portalului de ştiri NOI.md, consilierul prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, spune că fenomenul violenţei capătă amploare şi din cauza închiderii școlilor din localități, pentru că, odată cu plecarea profesorilor, de educaţia copiilor nu mai are cine să se ocupe.


„Credem că această situație precară este determinată, în special, de lipsa unei politici clare la acest capitol elaborate de către Ministerul Educației. O altă cauză este faptul că în ultimii doi ani au fost închise mai multe structuri extracurriculare care implicau în activitate numeroși copii, iar odată cu închiderea acestor structuri, care erau finanțate de buget, copiii practic au fost lăsați în voia sorţii”, a declarat Corneliu Popovici.


Potrivit consilierului prezidenţial, o altă cauză care duce la agravarea fenomenului de violenţă o constituie procesul migraționist din Moldova. Odată cu plecarea părinţilor la muncă peste hotare, copiii rămîn în grija bătrînilor, iar aceştia nu mai contactează cu părinţii.


Conform datelor Inspectoratului General al Poliţiei al MAI, pe parcursul a 11 luni a anului 2017, au fost înregistrate 1175 de infracțiuni comise de către minori. În același timp, în perioada vizată au fost comise 1233 de infracțiuni împotriva minorilor.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load