COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Popovici: Fără implicarea tuturor, acțiunile autorităților se fac inutile

Popovici: Fără implicarea tuturor, acțiunile autorităților se fac inutile

Republica Moldova, ca și întreaga lume, susține astăzi un test de evaluare a gradului de responsabilitate personală și civică, a declarat consilierul președintelul în domeniul Educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Funcționarul a venit cu un apel la adresa elevilor, studenților, pecum și cadrelor didactice, la responsabilizare și precauție.

"Este foarte important să înțelegem că toți sîntem de aceeași parte a baricadei în lupta cu COVID-19 și că fără implicare, acțiunile autorităților se fac inutile. Fiecare avem rolul și, mai ales, locul nostru bine determinat. Pentru Dumneavoastră, persoanele din învățămînt, acest loc este acasă, separat de colectivul care va este a doua familie", a menționat Corneliu Popovici.

Totodată, el i-a îndemnat pe elevi, profesori și părinți să nu întrerupă procesul instructiv-educativ, în ciuda obstacolelor.


"Or acest lucru este absolut posibil în condițiile zilei de astăzi, cînd noile tehnologii oferă generos o multitudine de mijloace. De la noi se cere să ne canalizăm eforturile și să facem tot posibilul pentru a păstra neîntreruptă comunicarea discipol-profesor, asigurînd astfel succesul zilei de mîine. Țin să menționez că salariile profesorilor vor fi achitate în regim obișnuit, deci sîntem obligați să ne facem munca", a adăugat consilierul.

Situația din sistemul educației, în contextul stării de urgență instituite în țară, a fost discutată de Corneliu Popovici cu ministrul Educației, culturii și cercetării, Igor Șarov și cu Ghenadie Donos, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load