TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pomul de Crăciun, ”furat” din pădurea de lîngă casă

Pomul de Crăciun, ”furat” din pădurea de lîngă casă

De sărbători, toate drumurile duc acasă! Acolo ne simțim cel mai bine, avîndu-i pe cei dragi aproape. Asta mărturisește și eroina de astăzi a campaniei „Amintiri din copilărie” lansată de portalul de știri Noi.md.

Pomul de Crăciun, ”furat” din pădurea de lîngă casă

Am copilărit într-o zonă de vis, lîngă stîncile din Saharna. Atunci, zilele de Crăciun aveau acel farmec magic din cărțile de povești. Mama și tata, dis de dimineață trebăluiau prin ogradă. Pe atunci, sărbătorile de iarnă pentru minte aveau mirosul fripturii din ceaun și bucuria troienilor și ninsorilor cu fulgi perfecți. Seara, prin sat, se auzeau cetele de colindători, care chiuiau și prevesteau că sînt aproape și de casa noastră.


În dimineața de Crăciun casa era invadată de miros de cozonac și brad.

Am avut o copilărie autentică, în care iarna cutreieram pădurile pentru a găsi cel mai frumos brad. O săptămînă înainte de Crăciun, bradul stătea în ograda casei, iar eu îi dădeam tîrcoale fiind nerăbdătoare să îl împodovesc cît mai repede.

Îl miroseam și îi scuturam zăpada care se așeza pe el, ca să nu i se rupă crenguțele. Și îi făceam și un om de zăpadă lîngă, ca să aibă partener în nopțile lungi. Împodobeam bradul în seara de Ajun, niciodată mai devreme.

Dintre toate zilele de Crăciun, de una îmi amintesc cu cea mai mare emoție. A fost un Crăciun pe care l-am petrecut doar cu bunica, părinții erau plecați. Și biata de ea n-a reușit să-mi facă rost de brad. A fost primul Ajun în care n-am avut ce să împodobesc. Îmi amintesc că am adormit plîngînd. Atît de mult a durut-o, încît, peste noapte a încălcat legea. S-a dus în pădurea din apropiere, care avea doar pini, și a tăiat un pin mic, pe care eu l-am găsit împodobit dimineața, cînd m-am trezit. A fost cel mai frumos pom de Crăciun pe care l-am avut și așa explozie de fericire nu-mi amintesc să fi simțit în toată copilăria mea!

Daniela Marian

Fii eroul Noi.md cu o amintire din copilărie. Te încurajăm să ne povestești​ și tu istoria ta de Crăciun.

O poți face pe adresa electronică editor@noi.md sau Facebook.com/NOI.md/, dar și Facebook.com/EchipaNOI.md/. Așteptăm cu drag istorioara ta!

La fel, poți publica istorioara pe paginaa ta, utilizînd hashtag #Noi_challenge.

Dar, cel mai important, dacă crezi că ai o istorie interesantă și nu dorești să îți divulgi identitatea, noi îți asigurăm acest secret, este nevoie doar să menționezi acest lucru.

Toate istoriile le poți citi aici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load