TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pompierii și polițiștii au instruit mai mulți oameni cum să respecte regulile de siguranță

Pompierii și polițiștii au instruit mai mulți oameni cum să respecte regulile de siguranță

Pe parcursul zilei de 3 ianuarie 2020 aproape 16 mii de oameni au fost instruiți de pompieri și polițiști la capitolul respectarea regulilor de siguranță antiincendiară., transmite NOI.md.

Acțiunile angajaților IGSU, dar și a Inspectoratelor de Poliție teritoriale au loc în contextul prevenirii riscurilor de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării surselor de încălzire. Potrivit ultimelor informații colectate din subdiviziunile teritoriale în cadrul campaniei de informare comune a salvatorilor și polițiștilor au fost instruiți 15971 de persoane din 220 de localități ale țării.

Pentru acțiunile de prevenire în teren au fost create 75 grupuri mixte, iar 626 de pompieri și polițiști au lucrat prin sate pentru a preveni riscurile. Pentru acordarea suportului necesar în teren a intervenit conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, care a purtat discuții cu reprezentanții autorităților publice în vederea preîntîmpinării situațiilor excepționale dar și ajutorarea populației pentru a depăși riscurile.

Acțiunile comune de amploare ale salvatorilor și pompierilor se desfășoară în localități din Strășeni, Ialoveni, Aneii Noi, Călărași și Căușeni, iar ulterior aceste vor continua în nordul și sudul țării. Scopul Campaniei de informare comune este de a preveni riscurile majore de producere a incendiilor în prejma sărbătorilor de iarnă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load