Pompierii se iau de capul șoferilor care își parchează mașinile anapoda

Pompierii se iau de capul șoferilor care își parchează mașinile anapoda

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inițiat o campanie de atenționare a conducătorilor auto care aleg să parcheze mijloacele de transport în preajma clădirilor și blocurilor de locuit, blocînd accesul pompierilor în caz de incendii, notează NOI.md.


Acțiunea are loc în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare și are drept scop sensibilizarea șoferilor iresponsabili. Pe parcursul mai multor zile, echipaje comune de pompieri și polițiști vin în curțile blocurilor de locuit și încearcă să-și facă acces către scări, dar parcarea autovehiculelor îngreunează intervenția acestora.


Prima acțiune de preîntîmpinare a avut loc în sectorul Botanica al Municipiului Chișinău, unde zeci de mașini au zădărnicit accesul echipajelor de urgență. Pompierii și polițiștii au împărțit avertismente în preajma blocurilor din străzile Traian, Decebal, Cuza Vodă, Independenței, Valea Trandafirilor și Burebista.


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă conducătorii auto să nu parcheze mașinile în imediată apropiere de blocuri și să asigure accesul deschis pentru intervenții. În caz contrar, acțiunea serviciilor de urgență poate fi tergiversată, iar persoanele care au nevoie de ajutor sînt puse în dificultate. Acțiunea pompierilor va continua și în alte sectoare ale capitalei, dar și în alte orașe din țară. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load